21/02/2021 21/02/2021 Φαρισαϊκή χαρακτήρισε τη στάση όσων αρνούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας και τη χρήση της μάσκας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στο κήρυγμά του σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. “Δυστυχώς στους ανθρώπους που βιώνουν το μυστήριο της Εκκλησίας υπάρχει ο μεγάλος πειρασμός”, σημείωσε, μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Εμείς και...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 13:41

Μητρ. Δημητριάδος: Φαρισαϊκή στάση το να μη φοράς μάσκα

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: Φαρισαϊκή στάση το να μη φοράς μάσκα

Φαρισαϊκή χαρακτήρισε τη στάση όσων αρνούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας και τη χρήση της μάσκας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στο κήρυγμά του σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

“Δυστυχώς στους ανθρώπους που βιώνουν το μυστήριο της Εκκλησίας υπάρχει ο μεγάλος πειρασμός”, σημείωσε, μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι καλοί. Εμείς οι σωστοί. Εμείς που μπορούμε να διακρινόμαστε γιατί θέλουμε οπωσδήποτε να μην τηρήσουμε νόμου και κανόνες που επιβάλλονται από την κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία γιατί εμείς έχουμε την πίστη μας και θα την διαλαλήσουμε έντονα και θα διαμαρτυρηθούμε και δε θα φορέσουμε τη μάσκα και δεν θα κάνουμε ότι μας ζητάνε. Γιατί εμείς είμαστε οι πιστοί που ξεχωρίζουμε από τους άλλους. Δεν υπάρχει πιο φαρισαϊκή στάση από αυτή. Ήδη παγιδεύτηκες αδελφέ μου. Και αν δεν έχεις ειδικό λόγο να μη φοράς τη μάσκα και μόνο που ξεχωρίζεις χωρίς χωρίς τη μάσα, ανάμεσα στους υπολοίπους που υπάκουα στέκονται μέσα στο ναό, ταπεινά και επώδυνα, έχεις χάσει τον πιστό σου. Να γιατί αδελφοί μου αυτή η πορεία είναι μια πορεία αυτογνωσίας. Πως τελικά θέλουμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του Θεού;”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων