11/09/2019 11/09/2019 «Ψάξτε να βρείτε τί δυναμώνει την ψυχή, τί ζωντανεύει τις σχέσεις. Αξίζει πιο πολύ η αγάπη από τη γνώση, η ταπεινότητα από την αλαζονεία, ο σεβασμός από τα δικαιώματα, η πίστη στον Θεό από την εξυπνάδα, η ψυχή από το σώμα, το πνεύμα από την υγεία, η αξιοπρέπεια από τον πλούτο, η ελευθερία από το...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:26

“Αγαπήστε τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας”

Διαδώστε:
“Αγαπήστε τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας”

«Ψάξτε να βρείτε τί δυναμώνει την ψυχή, τί ζωντανεύει τις σχέσεις. Αξίζει πιο πολύ η αγάπη από τη γνώση, η ταπεινότητα από την αλαζονεία, ο σεβασμός από τα δικαιώματα, η πίστη στον Θεό από την εξυπνάδα, η ψυχή από το σώμα, το πνεύμα από την υγεία, η αξιοπρέπεια από τον πλούτο, η ελευθερία από το βόλεμα. Βρείτε λόγους να χαρείτε τις σπουδές σας. Τη χαρά που αναλογεί στην ηλικία σας δεν θα την δώσει η αγανάκτηση, ο θυμός ή η βιαιότητα μιας διαμαρτυρίας, ούτε φυσικά ο αντιδραστικός αρνητισμός, ούτε ακόμη η αυτάρκεια του «ζῆν», αλλά η διεκδίκηση του «εὖ ζῆν», o αγώνας για την αλήθεια και την ελευθερία. Βάλτε στόχο σας την αριστεία. Όχι να είστε πρώτοι από τους άλλους, αλλά οι καλύτεροι που μπορείτε. Και έτσι περάστε από την αδράνεια στη δημιουργία. Ζητήστε παιδεία που καλλιεργεί τον άνθρωπο, όχι σύστημα που φουσκώνει τα μυαλά… Αγαπήστε τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Το ζητούμενο δεν είναι να καταργηθούν αυτά, αλλά να προσφέρονται με τη δύναμη που έχουν… Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα. Η Ορθοδοξία, η ιστορία και η παράδοσή μας είναι θησαυρός ανεκτίμητος…» γράφει, μεταξύ άλλων, σε Μήνυμα του προς την μαθητιώσα νεολαία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, στις 11 Σεμπτεμβρίου ε.ε.

Ο ίδιος  προέστη της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σουφλίου, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδος, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος και του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος και στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος. Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ορεστιάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων