07/03/2020 07/03/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός όπου στο κύρηγμά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, “Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας η φοβερά προστασία και Σκέπη του”,  ενώ έψαλε και την Α’ Στάση των Χαιρετισμών. «Με το άκουσμα...
07 Μαρτίου, 2020 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 11:23

Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας

Διαδώστε:
Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός όπου στο κύρηγμά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, “Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας η φοβερά προστασία και Σκέπη του”,  ενώ έψαλε και την Α’ Στάση των Χαιρετισμών.

«Με το άκουσμα του διαχρονικού ύμνου “Τη Υπερμάχω” μπροστά στην εικόνα της Παναγίας οι καρδιές των πιστών μας ράγισαν, τα μάτια των ακριτών μας δάκρυζαν, ένας λυγμός βγήκε από τα βάθη της ψυχής όλων μας… Η Παναγία είναι η ελπίδα του λαού μας η φοβερά προστασία και Σκέπη του. Σ’ αυτήν εναποθέτουμε την προσευχή μας αυτές τις δραματικές ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας από έναν ακήρυχτο πόλεμο και από την τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων να γίνονται όπλο στα δολοφονικά χέρια αδίστακτων συμφερόντων, που εξουσιάζουν τους λαούς και διαχειρίζονται τις τύχες τους…» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι μετά τον άγιο Ιωάννη τον Δαμάσκηνο, τον Ρωμάνο τον Μελωδό και τους λοιπούς αγίους που ύμνησαν την Παναγία μας, στις μέρες μας κατεξοχήν υμνωδός της Παναγίας μας ήταν ο Άγιος Νεκτάριος, την μυρίπνοο δεξιά του οποίου προσκυνά αυτές τις μέρες στο Μητροπολιτικό Ναό της Ορεστιάδας, ο ευσεβής λαός της, επί ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την οσιακή κοίμηση του και 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό.

Σημείωσε επίσης ότι η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης είναι για όλους ευκαιρία περισυλλογής και ευγνωμοσύνης για όσα χάρισαν με τους αγώνες τους οι πρόγονοί μας αλλά και ευκαιρία ανάληψης ευθυνών για το μέλλον του τόπου.

Τέλος, κάλεσε τον πιστό και ευσεβή λαό της Ορεστιάδος να προσεύχεται για την ειρήνη του κόσμου και όλους εκείνους που υπερασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων