11/11/2020 11/11/2020 Στο  radioevros.gr  και στην “Πρωινή Περιπολία” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιάννη Βαβαλικούδη και του Χάρη Κανταρίδη ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι ο Κύριος συχνά δοκιμάζει την αφοσίωση των πιστών και έτσι πρέπει να εκλάβουμε και αυτή τη δοκιμασία...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 14:39

“Η τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία των πιστών”

Διαδώστε:
“Η τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία των πιστών”

Στο  radioevros.gr  και στην “Πρωινή Περιπολία” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιάννη Βαβαλικούδη και του Χάρη Κανταρίδη ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι ο Κύριος συχνά δοκιμάζει την αφοσίωση των πιστών και έτσι πρέπει να εκλάβουμε και αυτή τη δοκιμασία της πανδημίας. Συνεπώς, καλό θα ήταν να την αντιμετωπίσουμε πνευματικά και με περισσή πίστη.

Ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζοντας πως στην Εκκλησία υπάρχει Ιεραρχία και δεν πρέπει ο κάθε Ιερέας να λέει και να κάνει ότι θέλει.

Για το κλείσιμο των Ναών επισήμανε ότι υπάρχει σκέψη να αξιοποιηθεί η τεχνολογία, τόνισε όμως, ότι αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία των πιστών στην τέλεση των μυστηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική μνεία στην μεγάλη ζήτηση βοήθειας, που υφίστανται οι φιλανθρωπικές κοινωνικές δομές της εκκλησίας, οι οποίες ανταποκρίνονται πολύ ικανοποιητικά, παρά τις δυσκολίες.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, έστειλε το μήνυμα πως η πίστη μας μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα πάντα, γιατί κάθε πρόβλημα αποδεικνύει το πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος απέναντι στο Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων