05/08/2021 05/08/2021 Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού! Περίοδος πνευματικής εγρήγορσης και περισυλλογής. Το πανάχραντο πρόσωπο της Θεοτόκου φωτίζει τους νέους, ασύλληπτους για το ανθρώπινο νου ορίζοντες, που άνοιξε στον άνθρωπο η αγάπη του Θεού. Η «Κοίμηση», η «Μετάστασή της», αποτελεί την προδρομική κατάσταση που προμηνύει και τη δική μας μετάβαση σε μια υψηλότερη πραγματικότητα ζωής. Την περίοδο αυτή, της...
05 Αυγούστου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2021 - 18:58

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού

Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού! Περίοδος πνευματικής εγρήγορσης και περισυλλογής. Το πανάχραντο πρόσωπο της Θεοτόκου φωτίζει τους νέους, ασύλληπτους για το ανθρώπινο νου ορίζοντες, που άνοιξε στον άνθρωπο η αγάπη του Θεού. Η «Κοίμηση», η «Μετάστασή της», αποτελεί την προδρομική κατάσταση που προμηνύει και τη δική μας μετάβαση σε μια υψηλότερη πραγματικότητα ζωής.

Την περίοδο αυτή, της νηστείας και της θρησκευτικής ανατάσεως, η πυκνή θεολογική μαρτυρία της ορθοδόξου συνειδήσεως φέρνει πιο κοντά το λαό μας στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, για να μπορεί ο πιστός να ψάλλει συνειδητά συντροφιά με τους αγίους, ύμνους παρηγοριάς και ελπίδος, εμπνεόμενος από το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος.

Αρχομένης, λοιπόν, της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός, την Κυριακή 1 Αυγούστου και το απόγευμα προέστη της ακολουθίας του Μεγ. Παρακλητικού Κανόνος στον μεταβυζαντινό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεραπειού, του τέως Δήμου Τριγώνου.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καναδά, του τέως Δήμου Τριγώνου, τη Δευτέρα, ενώ παρέστη και ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Βαρδής Χαρκιανάκης. Την Τετάρτη, προέστη της Ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χελιδόνας.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων