23/09/2019 23/09/2019 «Αν διά του Σταυρού ήλθε η σωτηρία και η χαρά στον κόσμο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμούμε την σημασία της διδασκαλίας και των θαυμάτων του Κυρίου. Ο Χριστός ως διδάσκαλος φανερώνει το προφητικό Του αξίωμα, το οποίο λειτουργεί πάντοτε σε συνάφεια και μετά άλλα δύο, το βασιλικό και το αρχιερατικό. Ο Κύριος όπου...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 10:30

“Ο πιστός με το θαύμα ενισχύεται στην πίστη”

Διαδώστε:
“Ο πιστός με το θαύμα ενισχύεται στην πίστη”

«Αν διά του Σταυρού ήλθε η σωτηρία και η χαρά στον κόσμο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμούμε την σημασία της διδασκαλίας και των θαυμάτων του Κυρίου. Ο Χριστός ως διδάσκαλος φανερώνει το προφητικό Του αξίωμα, το οποίο λειτουργεί πάντοτε σε συνάφεια και μετά άλλα δύο, το βασιλικό και το αρχιερατικό. Ο Κύριος όπου ενεργούσε, φανέρωνε την μία θεϊκή Του υπόσταση και την διπλή Του, θεϊκή και ανθρώπινη, φύση. Με άλλα λόγια, ο Ίδιος που είναι ο Διδάσκαλος και ο αίτιος των θαυμάτων, ο Ίδιος είναι και ο Αρχιερέας που θυσιάζεται για τον κόσμο, ο Ίδιος είναι και ο Βασιλιάς, που ανασταίνει τον εαυτό Του, ανέρχεται στα δεξιά του Πατέρα, αποστέλλει το Άγιο Πνεύμα, ιδρύει και καθοδηγεί την Εκκλησία, το ζωντανό Σώμα Του… Δεν μπορούμε να μιλάμε όμως για την διδασκαλία του Κυρίου, χωρίς αναφορά στα θαύματά Του. Ο Κύριος έκανε θαύματα ως επιβεβαίωση και επισφράγιση της διδασκαλιας Του. Με άλλα λόγια τα θαύματα αποτελούν κι αυτά στοιχείο αυτής της διδασκαλίας Του, φανερώνοντας το περιεχόμενο της Βασιλείας του Θεού. Γι’ αυτό και τα θαύματά Του προϋποθέτουν ό,τι και η διδασκαλία Του: την πίστη. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί κάνεις την διδασκαλία του Χριστού, αν δεν είναι καλοπροαίρετος και δεν έχει συνεπώς πίστη σε Εκείνον. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θαύματα. Γι’ αυτό και ο Κύριος, όπου δεν έβλεπε πίστη «ούκ εποίει σημείον». Έτσι ο πιστός με το θαύμα ενισχύεται στην πίστη, ενώ το θαύμα σε ένα άπιστο, σαν τους Φαρισαίους, για παράδειγμα, λειτουργεί για περαιτέρω δαιμονισμό του…» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Α´ Κυριακής του Λουκά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Πρωτοκκλησίου, του τέως Δήμου Ορφέως, όπου ιερούργησε,την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος και ικανό εκκλησίασμα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον δραστήριο εφημέριο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Γουλινάκη, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλότιμη προσπάθειά τους για τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού και την αναβάθμιση της ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων