06/04/2019 06/04/2019 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Σοφικού Έβρου χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Το κλίμα ήταν διάχυτο από κατάνυξη και συγκίνηση από τους πιστούς που είναι οι “φύλακες” των συνόρων της πατρίδας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγω Ιεράς Μητρόπολης για το...
06 Απριλίου, 2019 - 22:41

Οι Χαιρετισμοί στην “Άκρη” της Ελλάδος

Διαδώστε:
Οι Χαιρετισμοί στην “Άκρη” της Ελλάδος

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Σοφικού Έβρου χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Το κλίμα ήταν διάχυτο από κατάνυξη και συγκίνηση από τους πιστούς που είναι οι “φύλακες” των συνόρων της πατρίδας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγω Ιεράς Μητρόπολης για το πρόγραμμα του επιχωρίου Μητροπολίτου: Κατά την διαρρεύσασα Δ´ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός· την Δευτέρα 1η του μηνός Απριλίου ε.ε. τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στην ενορία Αγίου Γεωργίου Μικρού Δερείου, την Τρίτη 2 του μηνός Απριλίου στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορύμβου και την Τετάρτη, 3 του ιδίου μηνός στην ενορία Αγίου Δημητρίου Λαγού.

Το πρωί της Τετάρτης τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου, την οποία  παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου.Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή μίλησε στους μικρούς μαθητές για το νόημα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Αντωνιάδη και τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε αυτό, για την προσφορά τους στην μαθητιώσα νεολαία.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 5ης του μηνός Απριλίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και έψαλε την Δ´ Στάση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Σοφικού Έβρου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα επί του οίκου· «χαίρε σκηνή του Θεού και Λόγου, χαίρε αγία αγίων μείζων».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων