25/02/2020 25/02/2020 Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου ο εκατονταμελής όμιλος των προσκυνητών επισκέφθηκε την Αγία Γη και προσεκύνησε τον Πανάγιο Τάφο και τα ιερά προσκυνήματα, της Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Θεοτόκου, της...
25 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 11:07

Προσκυνηματική θεωρία στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Προσκυνηματική θεωρία στους Αγίους Τόπους

Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου ο εκατονταμελής όμιλος των προσκυνητών επισκέφθηκε την Αγία Γη και προσεκύνησε τον Πανάγιο Τάφο και τα ιερά προσκυνήματα, της Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Θεοτόκου, της Γεννήσεως του Χριστού στην Βηθλεέμ, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ναζαρέτ, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώρ. Tο πρόγραμμα της προσκυνηματικής θεωρίας επίσης προέβλεπε επίσκεψη στις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα στην έρημο της Ιουδαίας, του Χοτζεβά, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του Τιμίου Σταυρού και της Μονής Καταμόνας στα Ιεροσόλυμα, στο Σαραντάριο όρος, στον Ιορδάνη ποταμό, στο φρέαρ του Ιακώβ στη Νεάπολη, τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λήδδα και τους υπολοίπους θεοβαδίστους τόπους.

Σκοπός της πνευματικής θεωρίας, εν όψει της εγγιζούσης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ήταν μια συνάντηση με το χώρο που γεννήθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ανελήφθη ο Σωτήρας Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και να ωφεληθούν από τους εποικοδομητικούς πνευματικούς του λόγους. Η κορύφωση του ιερού προσκυνήματος ήταν η Θεία Λειτουργία στον Φρικτό Γολγοθά, καθ’ ήν ιερούργησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας και την οποία παρηκολούθησε πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων