18/01/2021 18/01/2021 Ο λαός της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου, έστω και υπό υγειονομικούς περιορισμούς, τίμησε και εόρτασε τον προστάτη και πολιούχο του, τον «ἡρωϊκότερο τῶν ἁγίων καί τόν ἁγιώτερο τῶν ἡρώων», τον Μέγα Αθανάσιο, τον στύλο της Ορθόδοξης πίστης, τον αγωνιστή και ασυμβίβαστο Ιεράρχη, τον στοργικότερο πατέρα, που ανά τους αιώνες προστατεύει τους ακρίτες μας. Των λατρευτικών εκδηλώσεων,...
18 Ιανουαρίου, 2021 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 14:39

Το Διδυμότειχο εόρτασε τον Πολιούχο του Μέγα Αθανάσιο

Διαδώστε:
Το Διδυμότειχο εόρτασε τον Πολιούχο του Μέγα Αθανάσιο

Ο λαός της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου, έστω και υπό υγειονομικούς περιορισμούς, τίμησε και εόρτασε τον προστάτη και πολιούχο του, τον «ἡρωϊκότερο τῶν ἁγίων καί τόν ἁγιώτερο τῶν ἡρώων», τον Μέγα Αθανάσιο, τον στύλο της Ορθόδοξης πίστης, τον αγωνιστή και ασυμβίβαστο Ιεράρχη, τον στοργικότερο πατέρα, που ανά τους αιώνες προστατεύει τους ακρίτες μας.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων, στον μεταβυζαντινό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου ε.έ., προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως του Διδυμοτείχου. Στον Εσπερινό μίλησε επίκαιρα ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης και στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους εκπροσώπους των αρχών, ευχήθηκε στον περιεστώτα λαό υγιεία, υπομονή και πρόοδο και σχολίασε την επικαιρότητα της πανδημίας δανειζόμενος τους λόγους του τιμωμένου Αγίου Αθανασίου· «θαρσεῖτε, νεφύδριον ἐστί καί θᾶττον παρελεύσεται, μήτε θάνατον σωματικόν φοβηθῶμεν… ἀλλά πάντων μᾶλλον προκρινέσθω τῆς ἀληθείας ὁ λόγος» και κάλεσε τους πιστούς να γίνει ο Λόγος του Θεού το κέντρο και το μέτρο της ζωής τους και των επιλογών τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων