22/05/2020 22/05/2020 Η μνήμη τον θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εωρτάσθη στις πανηγυρίζουσες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς στη Νέα Βύσσα, στην Δόξα, στον Πεντάλοφο, στην Μάνδρα, στους Ασβεστάδες, στο Ρήγιο, στη Γαλήνη και στην Ρούσσα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό...
22 Μαΐου, 2020 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 13:22

Του ευσεβούς Κωνσταντίνου η μνήμη, ως μύρον εκκενούμενον

Διαδώστε:
Του ευσεβούς Κωνσταντίνου η μνήμη, ως μύρον εκκενούμενον

Η μνήμη τον θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εωρτάσθη στις πανηγυρίζουσες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς στη Νέα Βύσσα, στην Δόξα, στον Πεντάλοφο, στην Μάνδρα, στους Ασβεστάδες, στο Ρήγιο, στη Γαλήνη και στην Ρούσσα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Πενταλόφου όπου ερμήνευσε στους πιστούς το υμνολογικό «…Σολομῶντος τὴν φρόνησιν, Δαυῒδ τὴν πραότητα καὶ τῶν Ἀποστόλων τὴν ὀρθοδοξίαν…».

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τριγώνου Πέτρος Αργυριάδης, ο Διοικητής της Τακτικής Διοικήσεως του 21ου Μ/Κ Συντάγματος Συνταγματάρχης Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου Διαμαντής Χρηστούδης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ασβεστάδων, όπου κηρύττων τον θείο λόγο κάλεσε τους πιστούς λέγων «όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Ισαπόστολος Μητέρα του Ελένη εμπνεύσθησαν από το λόγο του Σταυρού και ενδυναμώθησαν από αυτόν στις επιλογές τους και άλλαξαν την πορεία της ιστορίας ούτω και εμείς σήμερα εμπνεόμενοι από το Σταυρό του Κυρίου ας αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας και ο Χριστός να φωτίσει την καρδιά και τα έργα μας».

Την Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Μπιλιακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ασβεστάδων Δημήτριος Μπιντικούδης και ο Διοικητής Στρατοπέδου Χατζηπεντή Συνταγματάρχης Τριαντάφυλλος Μποχώρης. Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Βύσσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Βύσσης Ευάγγελου Μαρασλή και ικανού εκκλησιάσματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων