28/11/2022 28/11/2022 Η εορτή του αγίου Στυλιανού, ήταν αφιερωμένη από τη Μητρόπολη Δράμας στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δράμας  κ. Δωρόθεος και τέλεσε αρτοκλασία για το Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας του οποίου τα μέλη συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 10:06

Δράμας Δωρόθεος: Η ανατροφή των παιδιών είναι πολύ δύσκολο έργο

Διαδώστε:
Δράμας Δωρόθεος: Η ανατροφή των παιδιών είναι πολύ δύσκολο έργο

Η εορτή του αγίου Στυλιανού, ήταν αφιερωμένη από τη Μητρόπολη Δράμας στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δράμας  κ. Δωρόθεος και τέλεσε αρτοκλασία για το Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας του οποίου τα μέλη συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του τόνισε ότι «η ανατροφή των παιδιών είναι πολύ δύσκολο έργο αλλά οι γονείς έχουν καταφύγιο το πρόσωπο του Κυρίου μας, ο οποίος τους αναπαύει από τους κόπους τους». Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας κ.Νικόλαος Σμολοκτός.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας.

Ο Ναός γέμισε από παιδιά και τους γονείς τους. Τα παιδιά αφιέρωσαν στον πατέρα τους ένα τραγούδι και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους προσελθόντες και σημείωσε ότι «το σπουδιαότερο έργο της ζωής μας είναι η ανατροφή παιδιών. Τα παιδιά είναι δώρο του Θεού στους γονείς και να είναι βέβαιοι ότι ο Θεός τα σκεπάζει».

Έδωσε στο κάθε παιδί το Τρίπτυχο της Ενθρονίσεώς του με τις εικόνες της Παναγίας Εικοσιφοινίσης, της πολιούχου Δράμας Αγίας Βαρβάρας και του αγίου Γεωργίου του νέου (Καρσλίδη) και συμβούλεψε τα παιδιά να προσεύχονται καθημερινά στους Αγίους και να τους ευχαριστούν κάθε βράδυ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων