27/09/2021 27/09/2021 Εκδηλώσεις στη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους Βουλγάρους πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στη Χωριστή. Στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χωριστής χοροστάτησε και ιερούργησε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο οποίος παρεπιδημεί στη πόλη της Δράμας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος τελειώνοντας ευχαρίστησε...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 18:40

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής κατοχής στη Χωριστή

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής κατοχής στη Χωριστή

Εκδηλώσεις στη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους Βουλγάρους πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στη Χωριστή. Στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χωριστής χοροστάτησε και ιερούργησε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο οποίος παρεπιδημεί στη πόλη της Δράμας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος τελειώνοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Προύσης κ. Ιωακείμ για την παρουσία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ τέλεσε το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων κατοίκων της Χωριστής από τους Βουλγάρους κατά την Γ΄ Βουλγαρική κατοχή το 1941.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωακείμ στο χώρο εκτελέσεως των σφαγιασθέντων κατοίκων της Χωριστής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων