03/03/2020 03/03/2020 Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, τελέστηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, το απόγευμα ο Α΄ κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεως. Διαβάστηκε ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο οποίος τόνιζε :...
03 Μαρτίου, 2020 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 11:18

Ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής έδωσε ως ευλογία στους πιστούς ο Μητρ. Δράμας

Διαδώστε:
Ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής έδωσε ως ευλογία στους πιστούς ο Μητρ. Δράμας

Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, τελέστηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, το απόγευμα ο Α΄ κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεως.

Διαβάστηκε ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο οποίος τόνιζε : «Στοιχούντες τη αφιερώσει του τρέχοντος έτος υπό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εις «τον ποιμαντικόν ανακαινισμόν και την οφειλετικήν μέριμναν διά την νεολαίαν», καλούμεν τους ορθοδόξους νέους και τας νέας να συμμετάσχουν εις τους πνευματικούς αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, διά να βιώσουν το ανθρωπολογικόν βάθος και το απελευθερωτικόν πνεύμα της, να κατανοήσουν ότι ο ορθόδοξος ασκητισμός είναι οδός ελευθερίας και υπαρξιακής ολοκληρώσεως εν τω πλαισίω της ευλογημένης εκκλησιαστικής ζωής, πυρήν της οποίας είναι το «αληθεύειν εν αγάπη». Η ορθόδοξος νεότης καλείται να ανακαλύψη τον ολιστικόν χαρακτήρα της νηστείας, η οποία εις το Τριώδιον υμνείται ως «πνευματικών αγώνων αρχή», ως «τροφή ψυχής», ως «μήτηρ των αγαθών απάντων και πασών των αρετών». Δεν είναι απλώς αποχή από καθωρισμένας τροφάς, αλλά αγών κατά της φιλαυτίας και της αυταρεσκείας, ευαισθησία διά τον πάσχοντα συνάνθρωπον και έμπρακτος βοήθεια προς αυτόν, ευχαριστιακή χρήσις της δημιουργίας, υπαρξιακή πληρότης, κοινωνία ζωής και αλληλεγγύη. Η άσκησις, η νηστεία, η προσευχή, η ταπείνωσις αναδίδουν το άρωμα και το φως της Αναστάσεως, από την οποίαν αντλούν νόημα και κατεύθυνσιν.»

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης κ. Παύλος διάβασε την συγχωρητική ευχή στους πιστούς και μοίρασε ως ευλογία σε όλους ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων