02/01/2023 02/01/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου Ιησού Χριστού και η μνήμη του αγίου πατρός Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς άνοιξαν και πάλι οι πόρτες του Επισκοπείου και ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος δέχτηκε τους καλαντιστές της Πρωτοχρονιάς, ομάδες παιδιών και Συλλόγους. Ο Σεβασμιώτατος κ....
02 Ιανουαρίου, 2023 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 21:26

Ο Δράμας Δωρόθεος για την πηγή της αληθινής ευτυχίας

Διαδώστε:
Ο Δράμας Δωρόθεος για την πηγή της αληθινής ευτυχίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου Ιησού Χριστού και η μνήμη του αγίου πατρός Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς άνοιξαν και πάλι οι πόρτες του Επισκοπείου και ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος δέχτηκε τους καλαντιστές της Πρωτοχρονιάς, ομάδες παιδιών και Συλλόγους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Στο κήρυγμά του, με αφορμή την ευχή «Ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος ευτυχία!», αναφέρθηκε στην πολυπόθητη ευτυχία που αναζητά ο άνθρωπος. Τόνισε ότι πηγή της αληθινής ευτυχίας και χαράς είναι ο Θεός.

Αναφερόμενος στον σήμερα εορταζόμενο άγιο υπενθύμισε ότι ο Μέγας Βασίλειος λέει ότι «μόνο ο άνθρωπος που κάνει χώρο να έλθει να σκηνώσει μέσα του το Άγιο Πνεύμα, μπορεί να έχει διαρκή χαρά και ευφροσύνη, αφού μια τέτοια χαρά είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος» (Ομιλία στον ΛΒ΄ Ψαλμό), και ότι «αυτή η απερίγραπτη χαρά του Θεού δεν έρχεται στον εγωιστή άνθρωπο, που νομίζει ότι είναι αυτάρκης και κυνηγάει τις επιπόλαιες απολαύσεις, αλλά στον ταπεινό άνθρωπο που τηρεί τις εντολές του Θεού και θρηνεί για τις αμαρτίες του» (Ομιλία στον ΚΘ΄ψαλμό).

Τελειώνοντας, παρότρυνε να προσπαθήσουμε να διέλθουμε και το παρόν έτος με ταπεινό φρόνημα, με την τήρηση των εντολών του Θεού, σύμφωνα με τις συμβουλές του Μεγάλου Βασιλείου.

Στο τέλος τέλεσε την δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς, και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Μητρόπολης, ευχόμενος στους παρισταμένους άρχοντας και στον περιεστώτα λαό «Καλή Χρονιά και ευλογημένη!»

Στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο και ευλόγησε την βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

 

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων