19/11/2022 19/11/2022 Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου. Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη, θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα υπάρξει σύντομος χαιρετισμός από το δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμασάκο. Στη συνέχεια, με πομπή από την οδό Βενιζέλου, θα γίνει η μετάβαση στον Μητροπολιτικό...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 9:22

Σήμερα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου

Διαδώστε:
Σήμερα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου

Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου. Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη, θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα υπάρξει σύντομος χαιρετισμός από το δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμασάκο.

Στη συνέχεια, με πομπή από την οδό Βενιζέλου, θα γίνει η μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου θα γίνει η τελετή ενθρόνισής του.

Η τελετή αυτή θα κρατήσει περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στη συνέχεια από εκπροσώπους των πολιτικών και πολιτειακών αρχών και άλλων.

Ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, εκλέχθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2022 και χειροτονήθηκε στις 16 του ίδιου μήνα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στις 7 Νοεμβρίου ο νέος ιεράρχης πραγματοποίησε επίσκεψη το μεταξύ, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Τον συνόδευε ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος τον παρουσίασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της ενθρόνισης, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δράμας, κατά τις ώρες 12.00 έως 18.00, οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας.

Επίσης απαγορεύεται από το Σάββατο στις 12 μεσημέρι έως την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση των αυτοκινήτων μπροστά και δίπλα από τον Ναό της Μητρόπολης Δράμας .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων