08/05/2021 08/05/2021 Πως ήταν η Νάουσα στο ξέσπασμα της Επανάστασης; Τι συμβολίζει ο χορός Μακρυνίτσα; Ποιος ήταν ο Ζαφειράκης; Τι διαδραματίστηκε στο ολοκαύτωμα της Νάουσας; Περπάτησε πράγματι το ακέφαλο σώμα του Κοκοβίτη; Γιατί είναι άνδρας η ‘Μπούλα’; Τα ‘Τοπόσημα του ‘21’ θα μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι, που ξεκινά στα χρόνια της Επανάστασης και φτάνει στο παρόν....
08 Μαΐου, 2021 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 21:02

Τι διαδραματίστηκε στο ολοκαύτωμα της Νάουσας;

Διαδώστε:
Τι διαδραματίστηκε στο ολοκαύτωμα της Νάουσας;

Πως ήταν η Νάουσα στο ξέσπασμα της Επανάστασης; Τι συμβολίζει ο χορός Μακρυνίτσα; Ποιος ήταν ο Ζαφειράκης; Τι διαδραματίστηκε στο ολοκαύτωμα της Νάουσας; Περπάτησε πράγματι το ακέφαλο σώμα του Κοκοβίτη; Γιατί είναι άνδρας η ‘Μπούλα’;

Τα ‘Τοπόσημα του ‘21’ θα μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι, που ξεκινά στα χρόνια της Επανάστασης και φτάνει στο παρόν. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της ψηφιακής απεικόνισης, βλέπουμε να ζωντανεύει η Νάουσα του 1821 και φτάνουμε έως το σήμερα. Συνομιλούμε με τους κατοίκους της.

Ο χρονοταξιδώτης θεατής επισκέπτεται την Αράπιτσα και βιώνει το δρώμενο της αναβίωσης της θυσίας των γυναικών, ακούει το τραγούδι της Μακρυνίτσας. Μαθαίνει την ιστορία μέσα από το αποκριάτικο έθιμο με τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους. Τα παιδιά κι οι νέοι ως θεματοφύλακες της βαριάς κληρονομιάς του τόπου τους. Αλλά και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η παραγωγή κρασιού, η σημασία του τουρισμού, η στοχοπροσήλωση στην ανάπτυξη, που οδηγούν το βλέμμα της Νάουσας στο αύριο.

Ένα ωριαίο ψηφιδωτό παράδοσης και ιστορικής μνήμης στη Νάουσα του ’21. Του τότε και του τώρα.

ΠΗΓΗ : ERTFLIX

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΜΑΣ:

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/toposima-toy-1821/toposima-toy-1821-naoysa/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων