19/04/2021 19/04/2021 Tιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, όπου φυλάσσονται κειμήλια (εικόνες του τέμπλου κ.λ.π.) που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Αδριανουπόλεως, και όπου ευρίσκεται το μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους. Το...
19 Απριλίου, 2021 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 21:13

Τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Tιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, όπου φυλάσσονται κειμήλια (εικόνες του τέμπλου κ.λ.π.) που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Αδριανουπόλεως, και όπου ευρίσκεται το μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους.

Το πρωί της Κυριακής 18ης Απριλίου (Ε΄ Κυριακή των Νηστειών), χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε διάκονο τον κ. Ιωάννη Καραβά τον οποίο στο τέλος του Όρθρου είχε χειροθετήσει αναγνώστη και υποδιάκονο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος και για τα γεγονότα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού ομίλησε ο προιστάμενος του Ιερού Ναού των αγίων Δώδεκα Αποστόλων π. Αναστάσιος Κουρτεσίδης.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ναού, στο μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων