01/12/2021 01/12/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, εμφορουμένη από υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατόπιν πολλής περισκέψεως κατάρτησε το πρόγραμμα του εορτασμού της πολιούχου Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προσαρμόζοντας τον εορτασμό ανάλογα με τα κρατούντα υγειονομικά δεδομένα. Η καθιερωμένη λιτανεία και εφέτος δεν θα τελεσθεί. Οι Χριστιανοί καλόν είναι να νηστεύσουν την ημέρα αυτή που εγίνετο η λιτανεία και να...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 15:45

Χωρίς λιτανεία και φέτος η γιορτή της Πολιούχου στη Δράμα

Διαδώστε:
Χωρίς λιτανεία και φέτος η γιορτή της Πολιούχου στη Δράμα

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, εμφορουμένη από υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατόπιν πολλής περισκέψεως κατάρτησε το πρόγραμμα του εορτασμού της πολιούχου Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προσαρμόζοντας τον εορτασμό ανάλογα με τα κρατούντα υγειονομικά δεδομένα.

Η καθιερωμένη λιτανεία και εφέτος δεν θα τελεσθεί. Οι Χριστιανοί καλόν είναι να νηστεύσουν την ημέρα αυτή που εγίνετο η λιτανεία και να προσευχηθούν εντονώτερα κατ’ ιδίαν με αισθήματα ταπεινώσεως και μετανοίας.

Ο ναός της Αγίας θα είναι ανοικτός για προσκύνημα από τους πιστούς παραμονή της εορτής και την κυριώνυμη ημέρα, χωρίς όμως να τελεσθούν ιερές ακολουθίες λόγω στενότητος του ναού.

Στον Μητροπολιτικό ναό, την παραμονή στις 18:00 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και την κυριώνυμη ημέρα 7:30 – 10:30 π.μ. ο όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων