26/08/2020 26/08/2020 Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Κόνιτσας. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Αυγούστου, τελέστηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του οικείου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής...
26 Αυγούστου, 2020 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 18:05

“Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός σταμάτησε τους εξισλαμισμούς”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός σταμάτησε τους εξισλαμισμούς”

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Κόνιτσας. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Αυγούστου, τελέστηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του οικείου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 24 Αυγούστου, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, ο οποίος ήταν αυτός που σταμάτησε τους εξισλαμισμούς και τόνωσε την πνευματική ζωή και το εθνικό φρόνημα των υποδούλων χριστιανών.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου δίπλα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων