13/05/2019 13/05/2019 Εορτάστηκε χθες η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στο Δελβινάκι. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο υπεγράφη στις 17 Μαϊου 1914, η Αλβανία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Αυτονομίας στη Βόρειο Ήπειρο. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης έλαβαν χώρα στο Δελβινάκι....
13 Μαΐου, 2019 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 21:45

Συγκίνησε ο λόγος του Μητρ. Κονίτσης για τον Κ. Κατσίφα

Διαδώστε:
Συγκίνησε ο λόγος του Μητρ. Κονίτσης για τον Κ. Κατσίφα

Εορτάστηκε χθες η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στο Δελβινάκι. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο υπεγράφη στις 17 Μαϊου 1914, η Αλβανία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Αυτονομίας στη Βόρειο Ήπειρο. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης έλαβαν χώρα στο Δελβινάκι. Συγκίνησε με το λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέας ο οποίος σκιαγράφησε πτυχές του βίου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ αναφερόμενος για την κατάσταση που επικρατεί στο βορειοηπειρωτικό ζήτημα μεταξύ άλλων τόνισε: “είναι ντροπή στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα να υπάρχουν λαοί που στερούνται το αγαθό της ελευθερίας και μάλιστα στην Ευρώπη”.

Πηγή βίντεο: Νεολαία Βορειοηπειρωτών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων