28/12/2022 28/12/2022 Με λαμπρότητα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες στον πανηγυρίζοντα ιερό ενοριακό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. Την παραμονή της εορτή του Αγίου Στεφάνου (26/12) στις 5.20 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, το οποίο συνόδευσε από την Ι. Μητρόπολη Κίτρους ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στην συνέχεια τελέσθηκε ο...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 9:47

Aρχιερατική συγχοροστασία και Θεία Λειτουργία στον Αγ. Στέφανο Σκύδρας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Aρχιερατική συγχοροστασία και Θεία Λειτουργία στον Αγ. Στέφανο Σκύδρας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες στον πανηγυρίζοντα ιερό ενοριακό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας.

Την παραμονή της εορτή του Αγίου Στεφάνου (26/12) στις 5.20 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, το οποίο συνόδευσε από την Ι. Μητρόπολη Κίτρους ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους και συγχοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών ιεράρχης.

Την ημέρα της εορτής, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Εδέσσης. Αντί κηρύγματος ο αναγνώσθηκε η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την εορτή των Χριστουγέννων από τον ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου.  Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστη,  προσέφερε σε κλίμα συγκινήσεως αναμνηστικό τρίπτυχο στον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της εικοσαετούς ποιμαντορίας του, η οποία συμπίπτει με την ανάθεση από τον Σεβασμιώτατο των καθηκόντων του π. Αντωνίου στον ιερό ναό και την Αρχιερατική Περιφέρεια.

Στις ιερές ακολουθίες έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους Αρχιμ. Βαρνάβας, ο Γέροντας του Κουτλουμουσιανού κελίου Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Εδέσσης, Αρχιμ. Στέφανος και μεγάλος αριθμός κληρικών της ιεράς Μητροπόλεως και εκτός αυτής.

Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, η Δήμαρχος Σκύδρας Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Διοικητής της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Α. Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων