05/02/2023 05/02/2023 Εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 85 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Κουτσοράκης. Η εξόδιος ακολουθία, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, θα τελεσθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σανδαλίου Ο π. Παντελεήμων υπηρέτησε για επί...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 17:30

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Κουτσοράκης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Κουτσοράκης

Εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 85 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Κουτσοράκης.

Η εξόδιος ακολουθία, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, θα τελεσθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σανδαλίου

Ο π. Παντελεήμων υπηρέτησε για επί 53 έτη (1968-2021) ως εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σανδάλι Σκύδρας.

Ήταν τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Γεννήθηκε στο Αργυροχώρι της Υπάτης (Ν. Φθιώτιδος) στις 26.7.1936.

Ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής της Λαμίας και πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Χειροτονήθηκε ιερέας το έτος 1968 από τον άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης.

Παράλληλα, ως πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας υπηρέτησε ως διδάσκαλος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε ευλαβής κληρικός και αγαπητός στο ποίμνιό του, το οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι με πολλούς αγώνες κατόρθωσε να κτίσει τον ναό και το πνευματικό κέντρο της ενορίας του.

Ο Θεός ας τον αναπαύσει και ας τον αξιώσει να προσεδρεύει και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο. Αιωνία του η μνήμη!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων