25/11/2020 25/11/2020 Θλίψη σκόρπισε στους Εδεσσαίους, σήμερα, η είδηση της εκδημίας του πατρός Νικολάου Παπαχριστοδούλου, εφημερίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκεπής Εδέσσης. Ο π. Νικόλαος, περίπου τρία χρόνια πριν, είχε χάσει τον υιό του, πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου, πτυχιούχο Θεολογίας, που είχε διατελέσει Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης και Διευθυντής του Κηροπλαστείου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης,...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 8:20

Εξεδήμησε εις Κύριον ο π. Νικόλαος Παπαχριστοδούλου

Διαδώστε:
Εξεδήμησε εις Κύριον ο π. Νικόλαος Παπαχριστοδούλου

Θλίψη σκόρπισε στους Εδεσσαίους, σήμερα, η είδηση της εκδημίας του πατρός Νικολάου Παπαχριστοδούλου, εφημερίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκεπής Εδέσσης. Ο π. Νικόλαος, περίπου τρία χρόνια πριν, είχε χάσει τον υιό του, πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου, πτυχιούχο Θεολογίας, που είχε διατελέσει Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης και Διευθυντής του Κηροπλαστείου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και πατέρα πέντε παιδιών.

«Εύχεστε όπως Κύριος ο Θεός Αναπαύσει αυτόν εν Χώρα Ζώντων», αναφέρει η ανακοίνωση του καθεδρικού της Αγίας Σκέπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, όταν ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης συμπλήρωνε και γιόρταζε τα 40 χρόνια από την τέλεση των εγκαινίων του, ο πολιός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαχριστοδούλου τιμήθηκε με την επίδοση επιστηθίου σταυρού κατά το πέρας της θείας λειτουργίας, διότι σε αυτόν είχε αναθέσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Εδέσσης κυρός Καλλίνικος το έργο της ανοικοδομήσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου. Ο πατήρ Νικόλαος εργάσθηκε με μεγάλο ζήλο και με την βοήθεια του Θεού έφερε σε αίσιο πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων