16/12/2020 16/12/2020 Εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 87 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μπάτσιος, συνταξιούχος κληρικός, ο οποίος διακόνησε επί σειρά δεκαετιών στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, Αρχαγγέλου Αλμωπίας. Ο π. Ιωάννης χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το έλαβε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ....
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:53

Εξεδήμησε πρός Κύριον ο Πρωτοπρεβύτερος Ιωάννης Μπάτσιος

Διαδώστε:
Εξεδήμησε πρός Κύριον ο Πρωτοπρεβύτερος Ιωάννης Μπάτσιος

Εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 87 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μπάτσιος, συνταξιούχος κληρικός, ο οποίος διακόνησε επί σειρά δεκαετιών στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, Αρχαγγέλου Αλμωπίας.

Ο π. Ιωάννης χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το έλαβε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ. Πέρα από τα ενοριακά του καθήκοντα, εξυπηρετούσε επίσης την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Υπήρξε κληρικός ευλαβέστατος και ιδιαίτερα φιλακόλουθος, ο οποίος διακόνησε με αφοσίωση το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η ο Θεός.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον ιερό ναού που υπηρέτησε την Τετάρτη 16.12.2020.

Είθε ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός να τον αναπαύσει μετά των Αγίων και να τον αξιώσει να ιερουργεί πάντοτε στο υπερουράνιο θυσιαστήριο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων