26/03/2022 26/03/2022 Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και 201η επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες...
26 Μαρτίου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 13:51

Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία της 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα

Διαδώστε:
Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία της 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και 201η επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Βαρθολομαίος Δούμος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου της Ιεράς Μητροπόλεως και Χριστόδουλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου, συντ. εκπαιδευτικός και συγγραφέας, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο νέος Διοικητής της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και η καθιερωμένη παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων