30/06/2021 30/06/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρις των αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο ιερό ναό των Γιαννιτσών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, προσκεκλημένου του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Την παραμονή, Δευτέρα 28 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. π. Στεφάνου Δέβρελη,...
30 Ιουνίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 9:12

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Πέριξ του ναού η λιτανεία των Πρωτοκορυφαίων

Διαδώστε:
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Πέριξ του ναού η λιτανεία των Πρωτοκορυφαίων

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρις των αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο ιερό ναό των Γιαννιτσών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, προσκεκλημένου του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την παραμονή, Δευτέρα 28 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. π. Στεφάνου Δέβρελη, και πολλών κληρικών από όλη την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος παρουσιάζοντας την προσωπικότητα και το έργο των δύο Πρωτοκορυφαίων αποστόλων και εξαίροντας τον θείο ζήλο και την αγωνιστικότητά τους. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου πέριξ του ιερού ναού.

Την επομένη, Τρίτη 29/6, τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων, ο οποίος κατά το κήρυγμά του τόνισε ότι σκοπός της χριστιανικής ζωής είναι η αγιότητα σύμφωνα με το παράδειγμα και την διδασκαλία των εορταζομένων αγίων.

Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, οι βουλευτές Πέλλας, κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Θ. Τζάκρη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων