10/11/2022 11/11/2022 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με πάνδημη συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε η πανήγυρις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Τόνισε...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 5:07

Ο Μητροπολίτης Ιωήλ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιωήλ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με πάνδημη συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε η πανήγυρις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος ήταν ο σπουδαιότερος θεολόγος του 19ου αιώνος. Παρά την πλούσια γνώση του όμως, δεν έμεινε μακριά από τον λαό του Θεού, αλλά ήταν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ευεργετώντας τους πιστούς όχι μόνο με την θεολογία του αλλά και με τα αναρίθμητα θαύματά του.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Κήρυξε ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος υπογραμμίζοντας ότι ο σταυρός στην ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου έγκειται στο ότι αγωνιζόταν να τηρεί σε όλα το θέλημα του Θεού και όχι το δικό του. Το να πράττει κάποιος ό,τι θέλει είναι εγωιστικό και καταστροφικό. Το να τηρεί το θέλημα του Θεού είναι το θεϊκό, το οποίο οδηγεί στην αγάπη και την ενότητα.

Στις εορταστικές ακολουθίες μετείχαν: ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής (προϊστάμενος του Ιερού Ναού) και Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης καθώς και κληρικοί της πόλεως και της περιοχής. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων