07/10/2021 07/10/2021 Τα ελευθέριά της τίμησε χθες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, η πόλη της Ελασσώνας. Κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα λαμβάνοντας μέρος στις τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, των εορταστικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 8:27

Βρυούλων: “Η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε από κανέναν”

Διαδώστε:
Βρυούλων: “Η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε από κανέναν”

Τα ελευθέριά της τίμησε χθες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, η πόλη της Ελασσώνας. Κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα λαμβάνοντας μέρος στις τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, των εορταστικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Εορτής και προέστη στην Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

Στην ομιλία του κατά τον Εσπερινό, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Ανάμεσα στις πολλές και κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας του Ελληνισμού, ο ρόλος της Εκκλησίας, ήταν καθοριστικής σημασίας, καθόσον ανίκητος σύμμαχος που έδιδε δύναμη και αναπτέρωνε το φρόνημα των αγωνιστών, ήταν η πίστη στον Θεό. Ποτέ δεν υπήρξαμε εξουσιασταί, αλλά πάντοτε έτοιμοι να διαφυλάξουμε ότι μας έχει χαριστεί από τον Θεό και ότι έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες και τους ποταμούς αιμάτων για την Εθνική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η ελευθερία μας δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Οδηγός η Ορθόδοξη Πίστη μας. Κλήρος και Λαός ένα σώμα, με συγκεκριμένη πορεία βίου, για μια Ελλάδα υπερήφανη για όσα εδημιούργησε και προσέφερε στην Οικουμένη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων