15/04/2019 15/04/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διάλεξη με θέμα: «Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν» εν όψει των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος...
15 Απριλίου, 2019 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 22:34

Διάλεξη με θέμα: “Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν”

Διαδώστε:
Διάλεξη με θέμα: “Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν”

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διάλεξη με θέμα: «Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν» εν όψει των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γάκη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, με τους ωραίους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας που επέλεξαν να ψάλλουν, ελάμπρυνε την εκδήλωση δίνοντας κάτι από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε η ομιλήτρια κ. Άννα Κόλτσιου, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα της.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα την κ. Κόλτσιου για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στην ομιλήτρια από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του, καθώς και με την φήμη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων