21/10/2019 21/10/2019 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η 107η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912). Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 14:42

Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της

Διαδώστε:
Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η 107η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912).

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος επί της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Βουλευτή του Νομού Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ελευθερούπολης κ. Παντελεήμονα Γεωργιάδη, τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης (MLRS) κ. Ηλία Πέτα, τον Πρόεδρο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Παγγαίου και τους Διευθυντάς των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Στρατιωτικός κ. Βασίλειος Καλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο στο ιστορικό γεγονός της επετείου.

Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων