12/11/2019 12/11/2019 Εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλεως, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλλάτει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλεως. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2019 - 14:45

Η Ελευθερούπολη τίμησε τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Η Ελευθερούπολη τίμησε τον Πολιούχο της

Εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλεως, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλλάτει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και πλαισιωμένος υπό του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του Πολιούχου Αγίου μας. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Μηνά.

Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου και του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη, με επικεφαλής του λαού σύσσωμες τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και αφού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την καλή διεξαγωγή της Λαμπράς Πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλεως εδόθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού.

Και εφέτος με τη χάρη του Θεού απονεμήθηκε η καθιερωμένη τιμή στον Πολιούχο Άγιο μας με τη παρασκευή φαγητού από ευσεβείς πολίτες της πόλεως το οποίο και μοιράστηκε στο λαό προς ευλογία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος εμπνευσμένα στον εορτάζοντα Άγιο Μηνά τονίζοντας την διαχρονική παρουσία των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας.

Στις ακολουθίες παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες του Νομού Καβάλας, οι Βουλευτές Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και κ. Μακάριος Λαζαρίδης. ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελευθερούπολης και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων