08/08/2022 08/08/2022 Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σαββάτο 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του...
08 Αυγούστου, 2022 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 21:51

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου

Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σαββάτο 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό ιερέων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το κατάμεστο από κόσμο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Θείο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος εκήρυξε και τον Πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημα της Μεταμορφώσεως με βάση το κοντάκιο της εορτής.

Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στους δρόμους της ενορίας με τη συμμετοχή των αρχών του τόπου και χιλιάδων προσκυνητών.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων