06/08/2021 06/08/2021 Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου. Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του...
06 Αυγούστου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 17:16

Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος ευλόγησε τα σταφύλια

Διαδώστε:
Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος ευλόγησε τα σταφύλια

Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου.

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου ο οποίος εκήρυξε και τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας π. Εμμανουήλ Δολμά και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο Θείο Φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε κατά το τυπικό της Εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων