27/09/2022 27/09/2022 Η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εορτάστηκε χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως με επίκεντρο των εορτασμών τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Παγγαίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με την παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών κατοίκων του...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 14:40

Η Εορτή της Μετάστασης του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Μετάστασης του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου

Η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εορτάστηκε χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως με επίκεντρο των εορτασμών τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Παγγαίου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με την παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών κατοίκων του χωριού. Πριν το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στον περίβολο χώρο του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας Παγγαίου προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μίλησε για τον μαθητή της αγάπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων