18/01/2020 18/01/2020 Εορτάσθηκε και φέτος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ενορίας Αυλής Παγγαίου, η εορτή των εν Αγίοις Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Το εσπέρας της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 18:58

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Αυλή Παγγαίου

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Αυλή Παγγαίου

Εορτάσθηκε και φέτος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ενορίας Αυλής Παγγαίου, η εορτή των εν Αγίοις Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Το εσπέρας της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών της περιοχής παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στον μεγάλο αγώνα του Αγίου Αθανασίου στα δογματικά θέματα της πίστεως μας. Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου πέριξ του Ναού με επικεφαλής του λαού τις πολιτικές αρχές του τόπου.

 

 

 

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ήτοι Σαββάτο 18 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε, στο πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στη δράση του Αγίου Αθανασίου για τη διασφάλιση του Ορθόδοξου Δόγματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων