10/11/2022 10/11/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως. Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητρόπολης και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν απότμημα του...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 18:33

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητρόπολης και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2229, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πιστών χριστιανών, κατοίκων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν την προστασία του τιμώμενου Αγίου Νεκταρίου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στις χριστιανικές αρετές του Αγίου Νεκταρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων