05/12/2022 05/12/2022 Δοξολογία εψάλη επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτίοντας και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας. Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ....
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 14:30

Η εορτή του Πυροβολικού στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ» Ελευθερούπολης

Διαδώστε:
Η εορτή του Πυροβολικού στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ» Ελευθερούπολης

Δοξολογία εψάλη επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτίοντας και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή του στρατοπέδου κ. Βασίλειο Σανσαρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόστρατοι αξιωματικοί.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων