20/07/2019 20/07/2019 Εορτάσθηκε και φέτος 20 Ιουλίου η εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου σε όλες τις Ενορίες και τις Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, ιδιαιτέρως δε στους ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ναούς των ενοριών της επαρχίας Παγγαίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος το εσπέρας της παραμονής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας των...
20 Ιουλίου, 2019 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 17:58

Η επαρχία Παγγαίου τίμησε τον Προφήτη Ηλία

Διαδώστε:
Η επαρχία Παγγαίου τίμησε τον Προφήτη Ηλία

Εορτάσθηκε και φέτος 20 Ιουλίου η εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου σε όλες τις Ενορίες και τις Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, ιδιαιτέρως δε στους ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ναούς των ενοριών της επαρχίας Παγγαίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος το εσπέρας της παραμονής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας των Εισοδίων Θεοτόκου Νικησάνης, πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της περιοχής του Παγγαίου, τοπικών αρχόντων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών της περιοχής.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Μέγα Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη και περιγράφοντας την μοναδική θρησκευτική προσωπικότητα του.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην στην Παλαιά Αυλή Παγγαίου πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως παρουσία πολλών πιστών της περιοχής.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον προς του παρισταμένους πιστούς με αφετηρία το χωρίον «Ηλίας άνθρωπος ην ομοιοπαθής ημίν, και προσευχή προσηύξατο του μη βρέξαι, και ουκ έβρεξεν επί της γης ενιαυτούς τρεις και μήνας εξ» (Ιακ. 5, 17).

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τον Εσπερινό

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων