16/08/2021 16/08/2021 Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Κυριακή 15 Αυγούστου, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Περάμου, όπου Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο...
16 Αυγούστου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 16:32

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο Ελευθερών

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο Ελευθερών

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Κυριακή 15 Αυγούστου, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως.

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Περάμου, όπου Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο και ο λαός με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τις λοιπές αρχές του τόπου, τίμησαν με άπειρη ευλάβεια, με πολλή υιική αγάπη και βαθύ σεβασμό, την Παναγία Μητέρα μας.

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός σε ειδική εξέδρα στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου συμπαραστατουμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνας της Θεοτόκου, η οποία εναποτέθηκε σε κουβούκλιο, όπου και εψάλησαν υπό του Σεβασμιωτάτου τα καθιερωμένα Εγκώμια της Παναγίας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκηνητές ευχήθηκε τα δέοντα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης π. Χρυσοστόμου Μπένου και Ιερέων της Μητρόπολης.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ανέγνωσε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων