15/08/2019 15/08/2019 Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ....
15 Αυγούστου, 2019 - 22:57

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, των εφημερίων των δύο ενοριών της πόλεως και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ανέγνωσε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεταφορά της Ιεράς Εικόνος από τον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου προς το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας.

Κατά την άφιξιν της λιτανείας στο Ιερό Προσκήνυμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης και ετέλεσε την απόλυση της ακολουθίας, αφού και πάλι ευχήθηκε τα δέοντα προς τους παρισταμένους και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί λαμπρώς η Ιερά Πανήγυρη της Θεομήτορος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων