14/01/2022 14/01/2022 Με αισθήματα ειλικρινούς χαράς υποδέχθηκε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την είδηση για την εις Επίσκοπο προαγωγή του τέως καλού εφημερίου της, Αρχιμανδρίτου π. Κοσμά Θασίτη, που εξελέγη Επίσκοπος Κωνσταντιανής από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Διαβάστε τι έγραψαν: Στο πρόσωπό του έγινε για μυριοστή φορά πραγματικότητα ο θεόπνευστος της Παναγίας μας λόγος: «…ύψωσε ταπεινούς» (Λουκά 1,52). Ο μέχρι...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 20:21

Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για την εκλογή του «δικού» της π. Κοσμά Θασίτη

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για την εκλογή του «δικού» της π. Κοσμά Θασίτη

Με αισθήματα ειλικρινούς χαράς υποδέχθηκε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την είδηση για την εις Επίσκοπο προαγωγή του τέως καλού εφημερίου της, Αρχιμανδρίτου π. Κοσμά Θασίτη, που εξελέγη Επίσκοπος Κωνσταντιανής από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Διαβάστε τι έγραψαν:

Στο πρόσωπό του έγινε για μυριοστή φορά πραγματικότητα ο θεόπνευστος της Παναγίας μας λόγος: «…ύψωσε ταπεινούς» (Λουκά 1,52). Ο μέχρι χθες ταπεινός στο φρόνημα και τη συμπεριφορά Ιερομόναχος, ο κατανυκτικός λειτουργός του Θυσιαστηρίου, ο πρόθυμος συμπαραστάτης πρεσβυτέρων και νεωτέρων, ο ακούραστος εξομολόγος, υψώνεται στο λαμπρό αξίωμα του αρχιερέως. Αναλαμβάνει ευθύνες πολλές, ανεβαίνει σε θρόνο επισκοπικό και γίνεται ποιμένας ποιμένων και διδάσκαλος εθνών μακριά από την πατρίδα του, σε χώρα μακρυνή με πλήθος προβλημάτων.

Αφού τον συγχαρούμε όλοι, ο Επίσκοπός του, οι συμπρεσβύτεροί του, το αγαπητό του ποίμνιο στη Μεσιά και την Ελευθερούπολη, του ευχόμαστε Κύριος ο Θεός να τον ενισχύει στο ιερότατο έργο του, οι φωτεινοί άγγελοι της μακρινής Ηπείρου να τον συμπαραστέκουν και ο προστάτης του Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να τον εμπνέει στα ιεραποστολικά του οράματα και έργα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων