28/10/2022 28/10/2022 Ιεροπρεπώς τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις. Το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία δια το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 19:27

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

Διαδώστε:
Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

Ιεροπρεπώς τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία δια το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου. Τον πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε η Δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης κ. Μαλαματή Τσαϊρέλη. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώων της πόλεως όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές καθώς και από τους εκπροσώπους των Μαθητών των σχολείων της πόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως και οι Αρχές παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.

Στο μήνυμά του προς τα μέσα ο Σεβασμιώτατος μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδος που εκπέμπει η σημερινή θρησκευτική και εθνική εορτή. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι όπως τότε η Υπεραγία Θεοτόκος δεν εγκατέλειψε την πατρίδα μας μέσα στη σκληρή δοκιμασία της άνανδρης επίθεσης, έτσι δεν θα την αφήσει και σήμερα στην πολύμορφη δοκιμασία της.

Η παρέλαση στην Ελευθερούπολη

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων