31/07/2022 01/08/2022 Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, εορτή του Αγίου Ευδοκίμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως και ακολούθως το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από ιερείς της πόλης προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της...
31 Ιουλίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 2:18

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Ευδοκίμου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Ευδοκίμου

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, εορτή του Αγίου Ευδοκίμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως και ακολούθως το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από ιερείς της πόλης προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον ιερό κλήρο ετέλεσαν το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου, εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Ευδοκίμου. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια για τη ζωή και το έργο του προκατόχου του και ζήτησε τόσο από τους ιερείς όσο και από τον κόσμο να μνημονεύουν τον μακαριστό Ποιμενάρχη του Παγγαίου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος με τους ιερείς και τους πιστούς μετέβησαν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού όπου ευρίσκεται το μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου και ετέλεσε τρισάγιο.


 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων