13/02/2023 13/02/2023 Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης Παγγαίου, την Κυριακή του Ασώτου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόταση της ονοματοδοσίας οδού σε «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου». Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπένου, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Βελγίου Αρχιμανδρίτη Φιλάδελφου Καφαλή, τον...
13 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 - 22:02

Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος για την ονοματοδοσία οδού σε «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου»

Διαδώστε:
Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος για την ονοματοδοσία οδού σε «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου»

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης Παγγαίου, την Κυριακή του Ασώτου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόταση της ονοματοδοσίας οδού σε «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου».

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπένου, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Βελγίου Αρχιμανδρίτη Φιλάδελφου Καφαλή, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Παγγαίου Πρωτοπρεσβυτέρο Ζαχαρία Μέγκα και τον Διάκονο της Μητρόπολης π. Αθανάσιο Γουσίδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβσμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο με θέμα την Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου Υιού, τονίζοντας την βαθύτατη σημασία της.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του επί πεντηκονταετία διατελέσαντος εφημερίου της ενορίας, μακαριστού πατρός Αυγουστίνου Μαστέλου εξ αφορμής της ονοματοδοσίας από τον Δήμο Παγγαίου οδού πλησίον του ενοριακού Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου με την επιγραφή «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου», ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του στην Νικήσιανη.


Ο Σεβασμιώτατος στη προσφώνησή του, συνεχάρη το Δήμαρχο Παγγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιέπαινη απόφαση τους ώστε να τιμηθεί ένας άξιος λειτουργός της Εκκλησίας για την πολυχρόνια προσφορά του στη τοπική κοινωνία του Παγγαίου.

Η πρόταση της ονοματοδοσίας της οδού σε οδό «Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Μαστέλου» έγινε από το τοπικό συμβούλιο της Νικήσιανης και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο με την εξής πράξη: «Στη συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου 2022 με θέμα της ονοματοδοσία της οδού πέριξ του Ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της Κοινότητας Νικήσιανης της Δ.Ε Παγγαίου, τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου αφού έλαβε υπόψη:

1. Τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από το αρθ.75 του 3463/06

2. Την υπ αριθμ. 1/2022 ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νικήσιανης για την ονοματοδοσία της οδού πέριξ του Ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου σε Οδό Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μαστέλου

3. Την υπ΄αριθμ 49/2022 ομόφωνη απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παγγαίου για την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης οδού

4. Την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου της Δ.Ε Παγγαίου Ευάγγελου Σαραντούδη όσον αφορά την πεντηκονταετή προσφορά του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου μαστέλου στην Νικήσιανη, την πρόταση του Ιερέα του Ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά και την προτροπή πολλών κατοίκων της περιοχής για την ονοματοδοσία της οδού πέριξ του Ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου σε Οδό Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μαστέλου ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ την ονοματοδοσία της προαναφερομένης οδού, σε Οδό Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μαστέλου».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, ο Βουλευτής Νομού Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αλέξης Πολίτης και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων