14/09/2021 14/09/2021 Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα κατά το βυζαντινό τυπικό η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γεωργιανής του Παγγαίου. Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ....
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 20:39

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στο Παγγαίο για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στο Παγγαίο για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα κατά το βυζαντινό τυπικό η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γεωργιανής του Παγγαίου.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε ψάλλων από του θρόνου τις αργές Καταβασίες «Σταυρόν χαράξας…» και ετέλεσε εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία στον εν λόγω Ιερό Ναό, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου.

Κατά το Ασματικό Τρισάγιο της Δοξολογίας έλαβε χώρα η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού υπό του Πρωτοσυγκέλλου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερόμενος στον Τίμιο Σταυρό.

Το εκκλησίασμα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τον βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ήτο εξαιρέτως πολυπληθές, το οποίο με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων