12/06/2022 12/06/2022 Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς και της Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, παρουσία πολλών πιστών, που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής και τον Εσπερινό της...
12 Ιουνίου, 2022 - 14:53

Στο γεγονός της Πεντηκοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Στο γεγονός της Πεντηκοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς και της Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, παρουσία πολλών πιστών, που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος προς το ευσεβές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο γεγονός της Πεντηκοστής.

Ευθύς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Καθεδρικού Ιερού Ναού για την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος. Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος ο οποίος και ανέγνωσε μαζί με τους παρισταμένους Ιερείς τις θεσπέσιες ευχές της Γονυκλισίας.

Φωτογραφικό υλικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων