07/07/2019 07/07/2019      Σαββατόβραδο, 6ης Ιουλίου 2019, στον λόφο και στον ναό της Αγίας Κυριακής, στο Μπουγιάτο Ζακύνθου, τιμώντας την Αγία Παρθενομάρτυρα.      Πάμπολλοι πανηγυριστές ανηφόρισαν στον ολάνθιστο και δροσερό -εν μέσω καύσωνος- λόφο για τον Αναστάσιμο Εσπερινό, όπως και κάποιοι Ιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. Έψαλε Χορωδία, υπό την...
07 Ιουλίου, 2019 - 14:38

Αρχιερατικός Εσπερινός στον λόφο της Αγ. Κυριακής Μπουγιάτου εν Ζακύνθω

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον λόφο της Αγ. Κυριακής Μπουγιάτου εν Ζακύνθω
     Σαββατόβραδο, 6ης Ιουλίου 2019, στον λόφο και στον ναό της Αγίας Κυριακής, στο Μπουγιάτο Ζακύνθου, τιμώντας την Αγία Παρθενομάρτυρα.
     Πάμπολλοι πανηγυριστές ανηφόρισαν στον ολάνθιστο και δροσερό -εν μέσω καύσωνος- λόφο για τον Αναστάσιμο Εσπερινό, όπως και κάποιοι Ιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. Έψαλε Χορωδία, υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτου κ. Βασιλείου Σούρμπη.
     Στο τέλος του Εσπερινού έγινε μικρή λιτή του Εικονίσματος της Αγίας Κυριακής και Αρτοκλασία στο πλάτωμα του λόφου, έμπροσθεν του πανηγυρίζοντος Ναού.
     Ακολούθως ομίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο πώς η Αγία Κυριακή, με το να κάνει κύριο της καρδιάς της τον Νυμφίο της Εκκλησίας, έκανε Κυριακή τη ζωή της και παρατείνεται, μαζί μ’ Εκείνον, στους αιώνες! Συνεπώς δείχνει δρόμο και σε όλους εμάς προς την πολυπόθητη Θέωση!
     Μετά τα Εσπέρια, έλαβε χώραν χορευτικό πρόγραμμα από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών “Ο Σύρτης” και ακολούθως λαϊκό γλέντι! Τη φροντίδα για την επιτυχία του πανηγυριού είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μπουγιάτου, με επικεφαλής τον Εφημέριο π. Διονύσιο Μαρίνο.

 

 

Πηγή:www.nyxthimeron.com [Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Μπράτης]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων