27/05/2020 27/05/2020 Για την Απόδοση του Πάσχα τελέστηκε η “Παννυχίδα” στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Κατά το “Δεύτε Λάβετε Φως” οι πιστοί άναψαν τα κεριά τους από τη λαμπάδα του Σεβασμιωτάτου κια έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη”. Στην Ιερά Αγρυπνία έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης...
27 Μαΐου, 2020 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 11:02

“Δεν κολλάμε Ιό, αλλά μόνο Υιό του Θεού. Κολλάμε Χριστό”

Διαδώστε:
“Δεν κολλάμε Ιό, αλλά μόνο Υιό του Θεού. Κολλάμε Χριστό”

Για την Απόδοση του Πάσχα τελέστηκε η “Παννυχίδα” στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Κατά το “Δεύτε Λάβετε Φως” οι πιστοί άναψαν τα κεριά τους από τη λαμπάδα του Σεβασμιωτάτου κια έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη”.

Στην Ιερά Αγρυπνία έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και ο Πρόεδρος Μπανάτου ενώ μαζί με το Σεβασμιώτατο λειτούργησε ο εφημέριος του Ναού χωρίς Διακόνους και άλλους Ιερείς, ούτως ώστε, στο πλαίσιο του μη συνωστισμού, να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους πιστούς να παραστούν εντός του ναού.

Προ του Κοινωνικού ο Μητροπολίτης ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και, προ της Απολύσεως, ανέπεμψε ενώπιον της εφέστιας Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης ειδική Δέηση υπέρ απαλλαγής εκ του Λοιμού, ιάσεως των ασθενούντων και αναπαύσεως των κεκοιμημένων εξαιτίας του Κορονοϊού.

Την εόρτια νύκτα έκλεισε  ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς τόσο στην σταυρική εμπειρία εκ της Καραντίνας, όσο και στις δυνατότητες που παρέχει στον άνθρωπο η Ανάσταση του Κυρίου Ιησού και η σωστική συμμετοχή του στη Θεία Ευχαριστία, μέσω της Οποίας θεώνεται το ανθρώπινο γένος. Κατέληξε με τις χαρακτηριστικές φράσεις: “Οι κοινωνούντες συνειδητά Σώματος και Αίματος Χριστού δεν φοβούμαστε κανέναν Ιό. Δεν κολλάμε Ιό, αλλά μόνο Υιό του Θεού. Κολλάμε Χριστό!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων