21/02/2019 21/02/2019 Μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο πολίτη συνεχίζει για μια ακόμη φορά να παραδίδει με τις άκρως συγκινητικές και ασυνήθιστες πρωτοβουλίες του, ο Ζακυνθινής καταγωγής Πρόξενος της Ελλάδος στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ο κ. Αλέξανδρος Παπαδάτος – Μπέης οργάνωσε μια φιλανθρωπική χορηγία παιδικών ενδυμάτων προς την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου αλλά και τις Κοινωνικές Δομές...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:23

Ένας Πρόξενος προσφέρει στη Μητρόπολη καταγωγής του

Διαδώστε:
Ένας Πρόξενος προσφέρει στη Μητρόπολη καταγωγής του

Μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο πολίτη συνεχίζει για μια ακόμη φορά να παραδίδει με τις άκρως συγκινητικές και ασυνήθιστες πρωτοβουλίες του, ο Ζακυνθινής καταγωγής Πρόξενος της Ελλάδος στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ο κ. Αλέξανδρος Παπαδάτος – Μπέης οργάνωσε μια φιλανθρωπική χορηγία παιδικών ενδυμάτων προς την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου αλλά και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, για να βοηθήσει και να δώσει λίγη χαρά, στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αναλόγως, αφού εκτός από χορηγίες προς την Ιερά Μητρόπολη και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, έχει προσφέρει και με τη μορφή υγειονομικού υλικού το νοσοκομείο.

Στην Επιστολή του προς τον κ. Πρόξενο, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αφού του εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την μια ακόμη ευγενική χορηγία με τέσσερα δέματα παιδικών ενδυμάτων προς την Μητρόπολη με σκοπό τη διάθεση τους σε οικογένειες συμπατριωτών μας, του αναφέρει:

“Και είναι πράγματι άξια επαίνου και θαυμασμού όχι μόνο η πρωτοβουλία και η κοινωνική προσφορά Σας, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον και το διαρκές βλέμμα Σας, προς την γενέθλια γη και τους ανθρώπους της κοινής μας πατρίδας. Ευχομαι ο νέος χρόνος να Σας γεμίσει με δύναμη και υγεία συνεχίζοντας το πολύ σημαντικό και πολύπλευρο έργο Σας”. Από την πλευρά τους, ο Αντιδήμαρχος Ν. Πέττας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου αφού τον ευχαριστούν δημόσια για την πολύτιμη χορηγία του προς την δομή επισημαίνουν την επιστολή τους πως “εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεισφορά σας στη συγκέντρωση παιδικού ρουχισμού για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας σε μια εποχή που οι δυνατότητες όλων μας μειώνονται διαρκώς. Ευχόμαστε από ψυχής να συνεχίσουν να υπάρχουν συμπατριώτες μας και άνθρωποι που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και παραστέκονται στο έργο του κοινωνικού παντοπωλείου – συσσιτίου και φαρμακείου”.

Υπενθυμίζουμε πως η τοποθέτησή του έγινε το 2014 και η επιλογή ήταν της ελληνικής Κυβέρνησης που αξιολόγησε τη μόρφωση και τις ικανότητές του.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1975 στην Ελβετία από πατέρα Ζακυνθινό και μητέρα Ελβετίδα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι η αγάπη του για το νησί μας που επισκέπτεται συχνά. Όπως ο ίδιος μας δηλώνει θεωρεί αδιανόητο να μην έρθει έστω και για λίγες ημέρες στον τόπο καταγωγής του το Μαχαιράδο, να μην ανταλλάξει απόψεις με τους συμπολίτες μας και να μην πάρει μαζί του λίγη από την μοναδικότητα της Ζακύνθου.

Άλλωστε, στην Ελβετία είναι έντονο το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, ενώ λειτουργεί αριθμός επιστημονικών και πολιτιστικών κοινωφελών ιδρυμάτων, τα οποία έχουν ιδρυθεί από Έλληνες ομογενείς και προσφέρουν σε Έλληνες και Ελβετούς φοιτητές.

 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ www.imerazante.gr

ΦΩΤΟ: mfa.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων