30/03/2021 30/03/2021 Δείτε την Ομιλία του Διον. Ζαφειρόπουλου, θεολόγου, υπό το θέμα: “Ο 18χρονος Νεομάρτυς Θεόφιλος, σπόρος εκ Ζακύνθου για το Δέντρο της Εθνεγερσίας”:    Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, μέσω του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου “Αληθώς”, συνεισφέρει τον πνευματικό οβολό της στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δύο πλήρων αιώνων από την Εθνεγερσία του 1821. Στο πλαίσιο...
30 Μαρτίου, 2021 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2021 - 11:54

“Ο 18χρονος Νεομάρτυς Θεόφιλος, σπόρος εκ Ζακύνθου”

Διαδώστε:
“Ο 18χρονος Νεομάρτυς Θεόφιλος, σπόρος εκ Ζακύνθου”

Δείτε την Ομιλία του Διον. Ζαφειρόπουλου, θεολόγου, υπό το θέμα: “Ο 18χρονος Νεομάρτυς Θεόφιλος, σπόρος εκ Ζακύνθου για το Δέντρο της Εθνεγερσίας”:

 

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, μέσω του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου “Αληθώς”, συνεισφέρει τον πνευματικό οβολό της στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δύο πλήρων αιώνων από την Εθνεγερσία του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται μια δέσμη διαλέξεων, οι οποίες θα παρουσιασθούν διαδικτυακά, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, που ταλαιπωρεί την οικουμένη. Αξίζει όμως, έστω και δι’ αυτού του τρόπου, να προστεθεί η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στη συλλογική ιστορική Μνήμη των συνΕλλήνων, υπακούοντας μάλιστα στη συμβουλή του Γκαίτε: «Ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει».

Οι διαλέξεις είναι οκτώ και αναρτώνται στο YouTube σταδιακά εντός του Μαρτίου και του Απριλίου 2021.

Σημειωτέον ότι όλες οι διαλέξεις φέρουν ως σήμα, πρωτότυπο spot, το οποίο παρήγαγε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας, Μουσειολόγος – επιμελητής παραγωγών και ειδικός συνεργάτης του “Αληθώς”.

 

Δείτε ακολούθως τα της νέας διαδικτυακής δράσης της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, συμβάλλοντας στην 200ετηρίδα 1821-2021

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων